.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
در پس فقدان تدبیر ، دور اندیشی و آینده نگری مدیریتی ؛
از« مدیریت کلنگی » تا « تحمیل هزینه بر مردم » !
شمال نیوز : به هر بخشی رجوع کنی ، مشکلاتی است که می توان با تدبیر ، دور اندیشی و آینده نگری به آن پرداخت و در رفع آن کوشید . اما انگار هیچ مدیری برای مدیریت مشکلات استان نیامده است . انگار سیاست های اداری به وی اجازه می دهند که فقط مشکلات را گزارش کنند و تماشاگر بدترشدن اوضاع باشند.
از« مدیریت کلنگی »  تا « تحمیل هزینه بر مردم » !

شمال نیوز / محمدحسن آغاز - پژوهشگر اجتماعی و رسانه ای : تحمیل هزینه بر مردم هم ریشه در سوء مدیریت دارد و هم نشانه جهل فراگیری است که بخشی از جامعه را دربرگرفته است . جلوگیری از تضییع حقوق مردم به هر شکلی نیازمند برنامه ریزی و پی گیری مسئولان ارشد استان است که می بایست به آن توجه کنند . این مرقومه سعی در اشاره ای کوتاه به عملکرد ادارات کل دارد که این ایام می بایست تلاش مضاعفی در کاهش تحمیل هزینه های گزاف بر مردم داشته باشند.

 

ماهیت بحران ها ی اقتصادی و محیطی در منطقه نیز  ناشی از سوء مدیریت ها  و سیاست هایی است که اجازه داده است که این مشکلات باقی بمانند و برای برخورد با آنها راه حل صریح و عاجلی پیدا نشده است . 

 

کاهش تحمیل هزینه بر مردم نیازمند «انباشت تجربه مدیریتی»  است که در کمتر اداره ای فراهم می شود . «هرروز  ، روز مدیر دیگر و تجربه دیگر است».  مدیرانی که به طولانی کردن عمر مدیریتی خود علاقمندند،عمدتاً پیرو آهسته برو ، آهسته بیا که گربه شاخت نزنه ،هستند.

 

اگر از خودمان بپرسیم که چه کسانی بر مردم تحمیل هزینه می کنند ،جواب این سوال با کمی تامل و اندیشه شامل کسانی می شود که مسئولیت های سنگین اقتصادی ،اجتماعی ، صنعتی ، نظارتی و حتی فرهنگی دارند . 

 

آن مسئولی که به جاده های استان  به طور جد رسیدگی نمی کند و با پیمانکار درست قرارداد نمی بندد و  منتظر آن است که اسفندماه سر برسد تا بودجه کلانی به سازمانش تزریق شود تا بتواند به امور راهداری و راهسازی در حد تکلیف فراگیر بپردازد ، در عمل به مردم هزینه های گزافی تحمیل می کند که ناشی از خرابی جاده ها و تصادفاتی است که در حین تردد و رفع نیازهای مردم پیش می آید . چنین نامدیرانی در اصل به دو صورت بر  مردم هزینه تحمیل می کنند، هم در دفاع از وظایفشان ،طرح های بلندمدت به وزارتخانه متبوع نداده اند تا جلوی ضررها گرفته شود و هم این که در برنامه ریزی جزجز مناطق ،تلاش به موقعی انجام نداده اند . امروزه چاله هایی که در جاده های استان است ، خسارات سنگینی بر مردم وارد می کند . خساراتی که گاهی به  جان و مال مردم می رسد .

 

آن مسئولی که برنامه ریزی کرده است که هزاران درخت مثمر و یا جنگلی در سطح استان بکارد و برای کاشت درختانی که نیاز استان هست و توسط زحمتکشان منابع طبیعی آماده شده است ، جلسات توجیهی و نشست های مشترک برای ترویج و تبلیغ درختکاری فراهم نکرده است و یا این که نمی داند که چه مشاوره هایی برای همکاری دانش آموزان ،دانشجویان و دهها مردمی که در اطراف جاده ها زندگی می کنند ،فراهم کند ،بر مردم هزینه تحمیل می کند و نقش  اساسی در آینده استان ما دارد . 

 

آن مسئولی که گزارشات هواشناسی  و یا تغییرات اقلیمی را به موقع به مسئولان بالادست نمی دهد که برنامه ریزی برای کشت جایگزین برنج فراهم کنند و مردم زمان کشت گندم را در این فصل ازدست داده اند ،چنین مدعیان مدیریتی بر مردم هزینه تحمیل می کنند و دست به عصا راه می روند تا مکتوباتی از سوی مرکزنشینان به آنها ارسال شود تا اقدامی عاجل انجام دهند. 

 

گرانی هر روزه خوراک دام و طیور نیازمند برنامه ریزی همه جانبه  ای داشت که می بایست مسئولان کشاورزی در سال های گذشته و حتی ابتدای امسال انجام می دادند که باعث افزایش هزینه نگهداری دام و طیور نشود ،آن مسئولی که در رکود بسر می برد و هیچ آینده ای را برنامه ریزی نکرده است و باری به هر جهت می اندیشد ،هزینه بر مردم تحمیل کرده است .

 

آن مسئول دانشگاهی که آینده نگری لازم را نکرده و در حمایت از پروژه های مراکز رشد بودجه جذب نکرده است و صبر کرده است که وزارتخانه متبوعش چه دستوری برای منطقه آنها اعمال کرده است هم زمینه فرارسرمایه های انسانی شده است و هم هزینه گزافی به مردم در وجوه مختلف کرده است . 

 

آن مدیری که تلی از زباله ها را در  استان می بیند و در کاهش آن طرح های مشارکتی و توسعه ای مناسب با مسایل زیست محیطی ندارد ،تحمیل هزینه های گزافی بر مردم می کند که بی شمار است .

 

آن مدیری که ناامنی را می بیند و سکوت اختیار می کند و اقدام عاجلی نمی کند که سارقان درخت های میوه را قطع نکنند ،یا کندوهای مردم را ندزدند و یا این که خانه های مردم را در روز روشن در بعضی از روستاها تخلیه نکنند ، چه حکمی بر وی جایز است .

 

آن مسئولی که سکوت اختیار کرده است و  مشاهده می کند که در شهرستان های نکا ، نور ، نوشهر و حتی اطراف ساری و قائم شهردر خارج از طرح هادی و  در بافت های کشاورزی ساخت و ساز بی رویه صورت می گیرد ، تحمیل هزینه  و خسارات سنگینی به استان می کند . 

 

متاسفانه بخش اساسی مدیران ما ، دارای فقردانش و تجربه مهندسی ، اجتماعی و سیاسی هستند و  به رغم پزعالی ، از دانش مدیریتی خالی وهیچ صاحب تخصصی را در این زمینه به شاگردی نیز نمی پذیرند!!

 

مدیریت کلنگی بسیاری از مدیران ،  هم در حوزه کشاورزی ، هم در حوزه گردشگری، هم در حوزه جنگل و  عرصه اشتغال و مهار بیکاری ، به گونه ای  است که تحمیل هزینه بر مردم است . جالب تر این که نیروهایی که امتحان خود را بدرستی پس نداده اند و در عملکرد حوزه خود در استان ناموفق بوده اند ،ارتقاء هم می یابند!.

 

به هر بخشی رجوع کنی ، مشکلاتی است که می توان با تدبیر ، دور اندیشی و آینده نگری به آن پرداخت و در رفع آن کوشید . اما انگار هیچ مدیری برای مدیریت مشکلات استان نیامده است . انگار سیاست های اداری به وی اجازه می دهند که فقط مشکلات را گزارش کنند و تماشاگر بدترشدن اوضاع باشند. نه توان آن را دارند که به سازماندهی نیروی انسانی بپردازند که در کاهش مشکلات موثر باشند و نه توان شناخت وبرنامه ریزی برای کاهش مشکلات و بهبود امور را دارند . همیشه نسبت به وضع موجود عقبند.

 

نهایت آن که ، آن مسئولی که با روش های درست می تواند به اقناع و تشویق مسئولان بپردازد ،چرا که هم رسانه در اختیار دارد و توانمند در مدیریت شبکه های استانی و یا رسانه ای  است ،اگر در جلوگیری از مشکلات مردم و تحمیل هزینه های اضافی بر مردم تلاش نکند ، به مردم خود ظلم کرده است


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.073 seconds.